В Україні вперше провели трансплантацію серця 6-річній дитині

10.07.2023 0 By Writer.NS

Уперше в Україні медики провели трансплантацію серця 6-річній дитині. Про це повідомили в Інституті серця Міністерства охорони здоров’я України, пише pravda.com.ua.

Ілюстративне фото

«Нове сердечко отримала дівчинка 6 років. Операція пройшла гладко. Дівчинка почувається добре», — зазначили в установі.

Серце пересадили від загиблого 4-річного хлопчика, розповіла журналістка медіа-проєкту Front 18 Віолетта Кіртока. На це дала згоду його мама. Після трансплантації їй дозволили послухати, як воно бʼється в грудях іншої дитини.

«Оце і є для мене — смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка також гине. І врятувати її,» — додала Віолетта Кіртока.

Нагадаємо, ми писали раніше, що в Україні вперше успішно провели пересадку двох органів відразу: підшлункової залози та нирки.

Читайте також на Newssky «Україна в червні виробила більше снарядів, ніж за весь минулий рік» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: