В Україні розробили дорожню карту регулювання штучного інтелекту. Які там є етапи

13.10.2023 0 By Writer.NS

В Україні напрацювали дорожню карту регулювання штучного інтелекту, про це повідомив керівник Мінцифри Михайло Федоров. Він додав, що йдеться про кроки, які дадуть змогу українським компаніям у сфері ШІ конкурувати з європейськими та залучати інвестиції, пише dou.ua.

Ілюстративне фото

«Документ базується на bottom-up підході, який передбачає рух від меншого до більшого. Реалізація підходу містить два етапи.

Під час першого — надаємо бізнесу інструменти для підготовки до майбутнього регулювання ШІ. Від оцінки впливу технології на права людини — до підписання добровільних кодексів поведінки. Також опублікуємо рекомендації та Білу книгу для відповідей на запитання про те, що робити просто зараз і на що очікувати в майбутньому.

Другий етап — ухвалення закону, аналогічного до європейського AI Аct. Це дасть змогу створити ідентичні правові режими з ЄС у сфері ШІ, спростити співпрацю з європейськими партнерами та залучити інвестиції», — написав Михайло Федоров.

Нагадаємо, раніше Михайло Федоров анонсував, що Мінцифри тестує ChatGPT для надання послуг українцям у «Дії», а він сам постійно використовує чат-бот як свого асистента і як додаткове джерело інформації.

Читайте також на Newssky «Козацтво – явище українське і європейське» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: