В Україні почав роботу Центр боротьби з фейками

09.04.2021 0 By NS.Writer

В Україні запрацював Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Він боротиметься з фейками в українському інформаційному середовищі.

Як пише armyinform.com.ua, про це розповів міністр культури та інформаційно політики Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

За словами міністра, центр боротиметься з дезінформацією, швидко реагуватиме на фейки, а також займатиметься промоцією українських наративів. Центр діятиме при Мінкульті та співпрацюватиме з Центром протидії дезінформації при РНБО.

— Робота центру має передусім просвітницьку функцію: розвінчування фейків в українському інформпросторі, — написав міністр.

Досягати поставленої мети будуть шляхом:

– стратегічних комунікацій, включно з розробкою контрнаративів, проведенням інформкампаній, включенням українських наративів у щоденну комунікацію уряду;

– створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформаційні атаки;

– регулярного сповіщення про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільного напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.

Також Центр планує працювати над підвищенням рівня критичного мислення українців, щоб вони вміли розрізняти реальні факти від вигаданих провокацій РФ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: