Уряд Канади просить у парламенту $385 млн на військову допомогу Україні

11.11.2023 0 By Writer.NS

Канадський уряд звернувся до парламенту з проханням надати $385 млн (США) на військову допомогу Україні. Про це йдеться у бюджетному документі, внесеному урядом Канади до Палати громад, передає Укрінформ, пише liga.net.

Прапор Канади

«Просимо парламент схвалити для міністерства оборони виділення $500 млн для надання військової допомоги Україні», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти будуть використані на «надання обладнання й послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, зокрема вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків».

  • 12 липня 2023 року прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі оголосив про додаткову підтримку України — виділення $410 млн на військову допомогу.
  • 25 серпня між Україною та Канадою розпочалися переговори щодо двосторонньої угоди про надання гарантій безпеки, як це передбачено декларацією G7.

Читайте також на Newssky «Ісландія та Естонія відправили Україні нову військову допомогу» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: