Український стартап з обслуговування супутників Kurs Orbital залучив $4 млн

18.03.2024 0 By Writer.NS

Kurs Orbital, заснований українськими ветеранами космічної галузі, залучив новий транш фінансування у $4 млн для пришвидшення комерціалізації своєї технології обслуговування супутників. Про це пише Tech Crunch, передає ain.ua.

Ілюстративне фото

  • Ключовим продуктом Kurs Orbital є модуль ARCap, який можна інтегрувати в будь-який космічний апарат.
  • Цей модуль може зближуватися та стикуватися із супутниками на орбіті. Він не потребує жодного попереднього обладнання на супутниках, що робить його універсальним рішенням для обслуговування.
  • ARCap може працювати з будь-якими «неслухняними» об’єктами, такими як супутники з критично низьким рівнем палива, несправні апарати чи навіть космічне сміття.
  • Щоб пришвидшити реалізацію своїх планів, компанія Kurs Orbital провела seed-раунд фінансування на суму €3,7 млн ($4 млн).
  • Цей раунд очолила європейська фірма OTB Ventures, яка інвестує у перспективні технологічні стартапи.
  • Також до фінансування долучилися Credo Ventures, Galaxia (фонд, створений CDP Venture Capital та Obloo Ventures), In-Q-Tel та Inovo.
  • Отримані кошти Kurs Orbital планує використати для розширення своєї команди, яка зараз налічує 11 осіб, а також для просування своєї технології обслуговування супутників на орбіті.
  • Kurs Orbital, яка базується в Турині, Італія, планує запустити перший модуль ARCap у космос у 2025 році. Однак компанія не розкриває деталі першої місії.

Технологія базується на досвіді польотів системи зближення «Курс», розробленої за радянських часів стикування космічних апаратів зі станцією «Мир».

CEO компанії є Володимир Усов, який раніше очолював українське космічне агентство.

Читайте також на Newssky «Чехія закупила в союзників Росії снаряди для України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: