Українська книжка увійшла до світового рейтингу найкращої дитячої літератури 2023 року

14.12.2023 0 By Writer.NS

Книжка «Хто зробить сніг» Мар’яни та Тараса Прохаськів увійшла до рейтингу найкращих творів для дітей та підлітків 2023 року за версією The New York Times. Добірку з 18 дитячих книжок опублікували на сайті видання, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Казку про кротів було спершу видано в Україні десять років тому. Цьогоріч Борис Дралюк і Дженніфер Крофт переклали її англійською мовою.

«Ця мила, дивна, трохи філософська книжка, ілюстрована м’якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у химерно уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився», — йдеться в анотації New York Times.

«Хто зробить сніг» — це перша дитяча книжка письменника Тараса Прохаська, автора роману «Непрості». Для Мар’яни Прохасько вона також стала першим досвідом в ролі ілюстраторки.

«Хто зробить сніг» стала переможцем конкурсу «Книга року BBC—2013» у номінації «Дитяча Книга року BBC—2013», а також отримала премію «ЛітАкцент року—2013» у номінації «Поезія і проза для дітей», посіла перше місце рейтингу «Книжка року—2013» у номінації «Дитяче свято», а також потрапила до світового каталогу «The White Ravens» у 2014 році.

Читайте також на Newssky «Байден оголосив про пакет допомоги Україні на $200 млн» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: