Україна залучає €200 млн на розвиток залізниці

15.05.2023 0 By NS.Writer

Уряд України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) готують проєкт із відновлення залізниці. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає liga.net.

Ілюстративне фото

Зокрема, Україна залучить від ЄБРР 200 млн євро для Укрзалізниці. Відповідне рішення уряд схвалив на засіданні 12 травня.

«Це кошти для закупівлі обладнання, необхідного для відновлення залізничних коридорів із ЄС, покращення пасажирських перевезень та закупівлі додаткових локомотивів», — уточнив прем’єр.

Минулого року ЄБРР надавав фінансування Укрзалізниці для підтримки ліквідності компанії. У липні банк виділив на ці цілі 50 млн євро, у вересні — 98,5 млн євро.

Також влітку минулого року, Олександр Камишін, який обіймав посаду голови правління УЗ, після конференції Ukraine Recovery Conference 2022 у Лугано заявляв про попередню домовленість зі Світовим Банком про $200 млн фінансування проєктів Укрзалізниці щодо розвитку пропускної спроможності експорту зерна.

  • 25 січня 2023 року в ЄБРР заявили, що за 2022 рік інвестували в Україну майже 2 млрд євро.
  • 11 травня Укрзалізниця почала використовувати ChatGPT для обробки звернень пасажирів.
  • 12 травня Укрзалізниця оголосила про партнерство з однією із найбільших вагонних компаній Європи.

Читайте також на Newssky «Олександр Ткач: Ми не гірші за європейців. На цьому має стояти і логіка соціальних реформ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: