Україна погодила з Альянсом новий план реформ – Річну національну програму

29.11.2023 0 By Writer.NS

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив про те, що Україна представила та погодила з союзниками програму з виконання вимог НАТО. Про це він заявив на пресконференції у штаб-квартирі Альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент «Європейської правди».

Генсек НАТО Єнс Столтенберг

Генеральний секретар підкреслив, що Альянс високо оцінює прогрес реформ, який демонструє Україна. «Я вражений реформами, які здійснює Україна», — заявив він.

У середу на засіданні Ради України-НАТО Україна представила адаптовану Річну національну програму, щодо подальшого реформування за вимогами Альянсу. «Ми погодили робочу програму та структуру, щоби бути впевненими у проведенні реформ», — заявив генсек.

Про затвердження програми повідомляє також офіційна заява Ради України-НАТО: «НАТО і Україна вже працюють і приймають рішення разом, в тому числі щодо оперативної сумісності, енергетичної безпеки, інновацій, кіберзахисту і стійкості».

«Європейська правда» отримала копію цього документа і розповідає у відеоблозі про його зміст, зокрема про те, що до списку реформ не увійшли вимоги Угорщини — Альянс знайшов можливість їх проігнорувати.

Як повідомляли, також міністр Дмитро Кулеба у НАТО відкинув ідеї та пропозиції щодо територіального компромісу з РФ.

Читайте також на Newssky «Фінляндія тимчасово закриє всі переходи на кордоні з Росією» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: