Україна підписала 20 угод із французькими оборонними компаніями

30.09.2023 0 By Writer.NS

Представники французьких оборонних компаній, які супроводжували міністра оборони Франції Себастьяна Лекорню у Києві, підписали близько двадцяти контрактів, листів про наміри чи меморандуми про взаєморозуміння з українськими промисловими компаніями. Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони Франції, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Підписані документи свідчать про мобілізацію французьких промислових ноу-хау на підтримку Києва, зазначають у Міноборони Франції.

Французькі компанії, з якими підписані угоди, працюють у сфері виробництва бронетехніки, артилерії, безпілотників, кібербезпеки та розмінування, уточнюють у міністерстві.

Вони взяли участь у першому Форумі оборонних стратегій, організованому Україною. На Форум запрошено понад 160 представників оборонної галузі з 26 країн світу.

«Ми маємо намір перейти від логіки передання (Україні. — ред.) наших військових запасів до логіки промислового партнерства», — прокоментував міністр Лекорню.

  • 3 вересня 2023 року президент Зеленський заявив, що Франція тренуватиме українських льотчиків.
  • 19 вересня Французька GE Vernova погодилася допомогти у відновленні Каховської ГЕС.
  • 20 вересня у Франції написали, що Україна може отримати винищувачі Mirage.

Читайте також на Newssky «Іпотека в Україні дешевша, ніж у США. Але ризики більші» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: