Україна отримала $1,5 млрд від Японії та Британії

29.03.2024 0 By Writer.NS

Україна в п’ятницю, 29 березня, отримала $1,5 млрд на підтримку розвитку (Development Policy Loan, DPL) від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Кредит виділили під гарантії Японії через фонд ADVANCE Ukraine обсягом $984 млн та під гарантію Великої Британії на суму $516 млн.

У державний бюджет надійшло $1,4 млрд, бо з метою зниження вартості обслуговування кредиту передбачена капіталізація відсотків з японських грошей у сумі $99,54 млн.

Березень став безпрецедентним за обсягом фінансової допомоги Україні, попри відсутність нових траншів з боку другого за величиною донора — Сполучених Штатів Америки.

З початку місяця Україна отримала близько $9 млрд, зокрема 4,5 млрд євро від Європейської комісії, $880 млн від МВФ, $1,5 млрд від Канади та $230 млн від Японії.

  • У 2024 році Мінфін розраховував отримати від США на фінансування держбюджету від $12 млрд до $14 млрд, але через політичні розбіжності в Конгресі фінансова допомога з боку США призупинена з жовтня 2023 року.
  • 28 березня президент Володимир Зеленський особисто зателефонував спікеру Палати представників Конгресу Майку Джонсону, щоб переконати його в необхідності поставити на голосування законопроєкт з допомогою Україні.

Читайте також на Newssky «Швеція виділила гроші на гуманітарну допомогу для України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: