Українські стартапи представили свої мобільні застосунки на MWC Barcelona 2023 і деякі стали майже найкращими

11.03.2023 0 By NS.Writer

З восьми українських стартапів, які представила українська делегація на найбільшому світовому конгресі з мобільних технологій, DeHealth увійшов до п’ятірки найкращих у премії від European Connected Health Alliance Group, а стартап BEHOLDER увійшов у топ 50 4YFN Awards, пише dev.ua.

Українські стартапи представили свої мобільні застосунки на MWC Barcelona 2023 і деякі стали майже найкращими

MWC найвпливовіша та найбільша подія у сфері мобільних технологій, яка підтримується національними урядами. Згідно з розрахунками організаторів MWC, 2023 рік повинен принести близько 350 мільйонів євро економічної вигоди та 7400 тимчасових робочих місць у регіоні. У межах заходу пройшла виставка останніх досягнень галузі, а також відбулися анонси та прем’єри технологічних новинок.

Подія, присвячена здебільшого темі Healthcare, проходила з 27 лютого до 2 березня в Барселоні вперше. Українські команди брали в ній участь за сприяння Мінцифри, Мінекономіки, Ukrainian Startup Fund і за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».
На конгресі були представлені українські стартапи:

  • Numo ADHD — програма для підтримки та підвищення продуктивності для людей із синдромом порушення активності та уваги;
  • Zeely — мобільний вебмагазин і розробник реклами на основі штучного інтелекту;
  • XSight — ігрова AR-платформа з елементами соціальної мережі;
  • Finmap — інструмент управління грошовими потоками для малого та середнього бізнесу;
  • SUITSME — фешн-гра, яка пропонує спробувати себе в ролі стиліста;
  • DeHealth — децентралізований застосунок на основі ШІ та медичних даних;
  • Vanongo — платформа, що диджиталізує процеси роздрібного доставлення;
  • Saldo Apps — фінтех-платформа для самозайнятих осіб і мікробізнесу.

«Українські стартапи вперше мали нагоду представити свої проєкти на конференції 4YFN у межах культового Mobile World Congress 2023. Підвищений інтерес до рішень українських команд на міжнародних подіях підтверджує, що український tech-сектор — це драйвер для економіки, інновації для армії у сфері military-tech і рішення для відновлення країни» — зазначив Павло Карташов, директор Українського фонду стартапів.

На стенді української технологічної екосистеми відвідувачі за допомогою VR-окулярів змогли побачити, у яких реаліях працюють українські стартапи. На відео показано зруйновані будинки Бородянки, Гостомеля, Києва, Харкова, Миколаєва, Дніпра, Запоріжжя, Ізюму, Катюжанки, Чернігова, Вінниці, Співаківки.

Читайте також на Newssky «Павел Гавлічек: і в ЄС, і в НАТО ми побачили нове лідерство та енергію» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: