Україна та США розпочнуть виробництво малих модульних реакторів

15.11.2022 0 By NS.Writer

Уповноважений президента США з питань клімату Джон Керрі та міністр енергетики України Герман Галущенко анонсували пілотний проєкт, в рамках якого планують будувати малі модульні ядерні реактори (ММР). Про це повідомляє пресслужба Державного департаменту США, пише epravda.com.ua.

Ілюстративне фото

Зазначається, що проєкт спрямований на проведення першого у своєму роді пілотного промислового виробництва чистого палива з ММР за допомогою електролізу твердих оксидів, що дозволить підтримати енергетичну безпеку України.

«Серед партнерів-учасників проєкту — міжнародний консорціум Аргонської національної лабораторії, НАЕК „Енергоатом“, РНБО України та Державного науково-технічного центру ядерної та радіаційної безпеки, а також приватні компанії Clark Seed, Doosan Enerbility, FuelCell Energy, IHI Corporation, JGC Corporation, NuScale Power, Samsung C&T і Starfire Energy», — йдеться в повідомленні.

Також Керрі оголосив про створення «Проєкт Фенікс», який покликаний прискорити перехід вугільних електростанцій у Європі на ММР.

Нагадаємо:

Міжнародні партнери України надають гуманітарну підтримку у відновленні електроенергетичного сектора, зруйнованого російськими ракетними ударами.

Читайте також на Newssky «У 2023 році ЄСВ, податки та ліміти для ФОПів зміняться, але не для всіх» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: