Україна планує експортувати яблука до Індіїї

06.02.2022 0 By NS.Writer

Україна планує у 2022 році налагодити експорт яблук до Індії, пише biz.censor.net.

Відповідне питання обговорювалося під час зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з радником з економічних питань посольства України в Індії Іваном Коноваловим та представниками бізнесу.

«До роботи залучені не тільки фахівці МЗС, Мінекономіки та Держпродспоживслужби. Ми активно співпрацюємо із представниками бізнесу. Тож сподіваюсь, що пробні партії будуть поставлені без проблем, а трохи згодом Україна стане вагомим постачальником свіжих яблук до Індії», — зазначила Магалецька.

У 2018 році Україна та Індія вже домовились про пробні партії українських яблук. У 2019 році були здійснені поставки. Однак на частину партій були отримані нотифікації про невідповідність. Про фітосанітарні вимоги в Україні дізналися вже після поставки. В результаті експорт було зупинено.

У 2021 році Держпродспоживслужба спільно з посольством України в Індії знову домовилась з індійськими посадовцями про пробні експортні партії. Наразі вирішуються організаційні питання.

Раніше повідомлялося, що за дев’ять місяців 2021 року з України було експортовано більше ніж 10 тис. тонн яблук до 65 країн світу.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: