Угорщина надасть $3,5 млн для поставок продовольства з України

28.11.2022 0 By NS.Writer

Угорщина виділить кошти на транспортування продовольчих товарів з України в рамках ініціативи Grain from Ukraine, а також забезпечить логістичну підтримку, заявила президент Угорщини Каталін Новак, пише interfax.com.ua.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Ми підтримуємо Україну на двосторонньому рівні. Ми виділили понад 172 млн євро, і сьогодні Угорщина зобов’язалася забезпечити $3,5 млн для того, щоб забезпечити транспортування 10 тис.тонн пшениці і продовольчих товарів», — повідомила Новак на саміті з продовольчої безпеки.

Вона також закликала використовувати українсько-угорський кордон як додатковий канал транспортування продовольства.

«Ми підтримуємо не тільки фінансово, ми підтримуємо і логістично. Наш спеціальний термінал на кордоні між Угорщиною та Україною повинен збільшити та прискорити транспортування необхідних товарів», — зазначила президент.

«І, звичайно, це все відбувається через війну в Україні. І демократичні канали повинні бути відновлені. Зрештою, має бути справедливий світ, світ для нас усіх», — наголосила вона.

Читайте також на Newssky «ЄС готує до відправки в Україну 200 середніх трансформаторів, двох автотрансформаторів і 40 генераторів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: