PepsiCo надасть Україні 8 млн для закупівлі продовольства та підтримку малого бізнесу

28.12.2021 0 By NS.Writer

Близько 8 млн грн інвестицій спрямовуються на вирішення проблем, пов’язаних із відновленням громад в Україні від наслідків COVID-19 з акцентом на трьох напрямках: закупівля продовольства для незахищених верств населення, інвестиції в інкубатор для підприємців, забезпечення доступу громадян до чистої води, про це пише biz.censor.net з посиланням на прес-реліз PepsiCo.

PepsiCo оголосила про три програми у партнерстві з провідними організаціями України: Київським міським благодійним фондом «Фудбенк», Благодійним фондом «Благомай» та Глобальним договором ООН в Україні.

«Завдяки інвестиціям розміром близько 8 млн грн ми зможемо надати постраждалим громадам та сім’ям доступ до їжі, води та можливості підвищення кваліфікації для економічного зростання та добробуту. Програми триватимуть протягом 2022 року. З КМБФ „Фудбенк“ та БФ „Благомай“ PepsiCo в Україні співпрацює вже тривалий час, партнерство з Глобальним договором ООН в Україні — наша нова ініціатива», — йдеться в релізі PepsiCo.

Так, PepsiCo Foundation та PepsiCo Україна надають грант розміром $100 тис. для інвестування в інфраструктуру зі зберігання продовольства в Київській області. Ця інвестиція покращить операційну модель продовольчого банку, що принесе користь понад 300 тис. людей, приблизно на 25% збільшить кількість та різноманітність продуктів харчування, які будуть розподілятися у 2022 році, дозволить доставити понад 5 млн поживних продуктів людям, які найбільше цього потребують.

Партнерство PepsiCo та Мережі Глобального договору ООН в Україні має на меті відчутно вплинути на ситуацію, допомагаючи молодим підприємцям із сектора товарів повсякденного попиту покращити технічні навички, розвиваючи економічні можливості там, де це найбільше необхідно.

Фінансова допомога PepsiCo Foundation розміром у $115 тис. дозволить створити акселератор сталого агробізнесу, який допоможе 125 підприємцям розширити можливості та розвивати власний бізнес у своїх місцевих громадах.

Також, важливим є доступ до чистої питної води для громад, що знаходяться в зоні ризику. З 2013 року PepsiCo Україна разом із БФ «Благомай» забезпечили постійний доступ до води для понад 8 тис. осіб. Завдяки новому гранту PepsiCo Foundation розміром $100 тис. партнери забезпечать доступ до чистої води ще 5 тис. особам.

У 2020 році компанія та PepsiCo Foundation загалом пожертвувала $2,5 млн в Україні на підтримку вразливих груп населення, захист медичних працівників на передовій та забезпечення лікарень сучасним обладнанням.

«Нові програми PepsiCo та The PepsiCo Foundation спрямовані на стимулювання змін у ключових сферах — харчуванні громад, розвитку майбутніх навичок та сприянню економічним можливостям. Я вірю, що, об’єднавши зусилля відповідального бізнесу, уряду, недержавних організацій та громад, де ми працюємо, ми зможемо відновити економіку разом. Дистанціюючись через обмеження внаслідок COVID-19, ми готові залишатися разом із нашими партнерами та подякувати українцям за те, що вони щодня обирають продукцію PepsiCo», — каже Олександр Кисельов, гендиректор PepsiCo в Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: