У приватному університеті для айтішників в Києві можна буде навчатися безкоштовно

11.12.2021 0 By NS.Writer

7 грудня у Києві презентували новий приватний IT-університет SET University (Science, Enterpreneurship, Technology), який розвиватиме у студентів уміння, необхідні для IT-підприємців, пише dev.ua.

Засновниками нового навчального закладу стали партнер Founding Partner Roosh Сергій Токарєв та Київська школа економіки.

Університет діятиме на базі Київської Школи Економіки та за підтримки діючих IT-інвесторів та бізнесменів.

У SET University навчатимуть за п’ятьма напрямками:

– AI

– data science

– cybersecurity

– robotics

– web development.

Викладачами та менторами в університеті будуть топменеджери українських та іноземних ІТ-компаній, як і студенти, вони зацікавлені в найкращому результаті.

Студенти захищатимуть ідеї, розроблятимуть бізнес-плани, запускатимуть стартапи та працюватимуть з реальними кейсами ІТ-компаній.

Випускникам обіцяють стовідсоткове працевлаштування. Також засновники планують, що випускники матимуть змогу заснувати власний успішний стартап. В якості дипломної роботи студенти презентуватимуть ідею або проєкт стартапу та захищатимуть його перед інвесторами. Важливо, що на базі SET University створять венчурну студію, яка інвестуватиме у найбільш успішні стартапи студентів.

«Моя глобальна мета — змінити мислення в українській технологічній галузі з аутсорсингового на продуктове, та створити нову економіку. Я хочу зробити так, щоб українські айтішники не тільки були чиїмись „руками“, а й власноруч генерували ідеї та реалізовували їх. Я хочу, щоб студенти були практиками», — зазначив співзасновник навчального закладу Сергій Токарєв.

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов зауважив, що новий навчальний заклад покаже, якими мають бути університети в ІТ. «Київ ніколи не мав університетів, які б домінували у світі. Ми хочемо це змінити. Ми хочемо створити такий університет, який би відповідав високому рівню ІТ в Україні», — розповів він на презентації університету.

Навчатися в SET University зможе кожен, адже в ньому буде доступний income share agreement (договір про розподіл доходу). Тобто оплачувати навчання можна буде відсотком від своєї зарплати в ІТ-компанії протягом кількох років після закінчення університету.

Також доступними будуть комерційна (вартість буде така, як і на інших програмах Київської школи економіки) та грантово-стипендіальна модель навчання. Перший набір запланований на 2022 рік. Планують набрати 150 студентів.

Нагадаємо, раніше про створення університету IT-спрямування для людей майбутнього заговорив Володимир Зеленський. наразі йдуть підготовчі роботи до його будівництва на ВДНГ.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: