У Парижі 13 грудня відбудеться Міжнародна конференція про допомогу Україні

02.11.2022 0 By NS.Writer

Президент Франції Емманюель Макрон під час телефонної розмови у вівторок з українським президентом Володимиром Зеленським погодив проведення 13 грудня в Парижі міжнародної конференції про допомогу Україні майбутньої зими, повідомив у вівторок Єлисейський палац, пише interfax.com.ua.

Ілюстративне фото

«Президент республіки (…) висловив рішучість допомогти Україні вистояти з наближенням зими (…). Він зазначив, що Франція посилить свою підтримку та візьме участь у міжнародній мобілізації (допомоги). Два президенти домовилися організувати 13 грудня в Парижі міжнародну конференцію на підтримку громадянської стійкості країни протягом зимового періоду», — йдеться у комюніке президентської канцелярії.

Йдеться, зокрема, про відновлення інфраструктури, електропостачання та водопостачання.

У документі повідомляється, що для цього «найближчим часом розпочнеться підготовча робота з іншими партнерами України».

Крім того, зазначається у комюніке, Макрон та Зеленський також узгодили питання щодо організації двосторонньої конференції, спрямованої на допомогу Україні з боку французьких підприємств, яка відбудеться 12 грудня.

Читайте також на Newssky «Данилко презентував на аукціоні Sothebyʼs унікальний лот заради реабілітаційного центру в Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: