У Грузії розраховують на одночасний вступ в ЄС з Україною і Молдовою

12.11.2023 0 By Writer.NS

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що її країна вступить в Євросоюз одночасно з Україною і Молдовою, хоча поки що вона ще відстає в плані євроінтеграції. Про це вона сказала в інтерв’ю французькому телеканалу LCI, передає liga.net.

Прапор Грузії

Голова Європейської Ради Шарль Мішель на початку жовтня припустив, що Україна може приєднатися до Європейського Союзу у 2030 році, якщо будуть виконані всі необхідні умови.

Ведучий LCI припустив, що для Грузії вступ може бути ще дальшою перспективою, на що Зурабішвілі відповіла:

«Ні, я думаю, що це відбудеться одночасно. Станеться це в 2030, 2031 чи 2029 році — я не знаю, але цей горизонт буде наступним „великим вибухом“, як кажуть, наступні учасники увійдуть приблизно разом. Ми тріо, Молдова, Україна і Грузія, і це тріо створено разом з нами», — сказала вона.

  • 8 листопада Єврокомісія рекомендувала надати Грузії статус кандидата у члени ЄС, а з Україною і Молдовою — почати переговори про приєднання.
  • Україна розраховує, що зможе стати членом Євросоюзу протягом найближчих років.
  • Підтримка вступу до ЄС в українців зараз перебуває на рекордно високому рівні.

Читайте також на Newssky «Уряд Канади просить у парламенту $385 млн на військову допомогу Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: