У 2023 році ІТ-галузь сплатила до бюджету 20,8 млрд грн податків. Ось шість компаній, внесок яких найбільший

12.02.2024 0 By Writer.NS

Торік ІТ-індустрія забезпечила надходження до держбюджету на суму 20,8 млрд грн. Це на 3,1 млрд грн більше, ніж у 2022 році. Про це повідомив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев у Telegram, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

Лідерами ІТ-галузі зі сплати податків стали:

— ТОВ «Ю-КОНТРОЛ» (YouControl — українська аналітична онлайн-система для бізнес-аналітики, конкурентної розвідки та перевірки контрагентів).

— ТОВ «Фінтех Бенд» (monobank).

— ТОВ «ДЕ НОВО» (De Novo — провідний український провайдер хмарних сервісів IaaS і ЦОД).

— ТОВ «АЛЬФА МЕТРОНІК» («Побудова захищених технологічних мереж в енергетичних компаніях»).

— ТОВ «МОДУС ІКС» (MODUS X — це компанія, яка поєднує весь досвід Групи ДПЕК у сфері ІТ, інформаційної безпеки та цифрових технологій).

— ТОВ «ВІЗА УКРАЇНА» (Visa Ukraine).

«Три компанії зі списку лідерів („ФІНТЕХ БЕНД“, „ДЕ НОВО“ та „ВІЗА УКРАЇНА“) мають ще й вище середньогалузеве навантаження з податку на прибуток і з ПДВ», — зазначив Гетьманцев.

Нагадуємо, найбільші ІТ-спільноти України, зокрема, Асоціація IT Ukraine, Lviv IT Cluster, Kharkiv IT Cluster, закликають владу не приймати ПЗУ № 10449 у поточній редакції, щоб не допустити негативних наслідків для економіки країни, зупинки розвитку ІТ-індустрії, значних корупцій і втрат для репутації країни. Ризики, що залишаються в законопроєкті, є критичними для ІТ-галузі.

Читайте також на Newssky «З окупації вдалося повернути ще одну дитину» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: