Світовий банк оголосив про виділення Україні $530 млн

01.10.2022 0 By Chilli.Pepper

Світовий банк оголосив про виділення Україні додаткового фінансування в розмірі 530 мільйонів доларів, щоб вона могла «задовольнити нагальні потреби, викликані вторгненням Ьосії», повідомляє newssky.com.ua із посиланням на channelnewsasia.

Фото логотипу Світового банку. (AFP/KAREN BLEIER)

Підтримка у вигляді нової позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку гарантується Великою Британією на суму 500 мільйонів доларів США, а Данія надає решту 30 мільйонів доларів США, йдеться у заяві Світового банку в п’ятницю. (30 вересня).

«Розміри руйнувань, пошкоджень і дислокації в Україні вражають і продовжують зростати», — заявила Анна Б’єрде, регіональний віце-президент банку в Європі та Центральній Азії.

«На український народ чекає довгий шлях до відновлення, і партнери з розвитку повинні продовжувати об’єднуватися, щоб підтримати відбудову України».

Б’єрде додав, що, за оцінками Світового банку, вартість реконструкції та відновлення України становить 100 мільярдів доларів США протягом наступних трьох років, «цифра, яка, як очікується, зростатиме в міру продовження війни».

Банк повідомив, що вже мобілізував майже 13 мільярдів доларів США екстреного фінансування для України, 11 мільярдів із яких уже виплачено.

Також у п’ятницю Конгрес США схвалив новий пакет допомоги Україні на суму 12,3 мільярда доларів, включаючи 3,7 мільярда доларів на військове обладнання.

Нове фінансування надійшло в той же день, коли президент Ьосії володимир путін офіційно оголосив про анексію чотирьох контрольованих москвою територій України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: