Стрілянина в Римському клубі

17.04.2024 0 By Writer.NS

Ексклюзив. Подивився, коли людства буде 10 млрд. Приблизно в 2057 році. Значить, в людства є 33 роки (як було в Христа) щоби аби вирватися з планети та/або віднайшовши нове джерело дешевої енергії, або ж загасити сопла і піти вглиб (трансгуманізм, який я особисто вважаю сатанізмом), що вимагатиме тоталітаризму хакслієвського типу в глобальному форматі. Або зникнути.

Бо на позначці 10 млрд агломерації стануть некерованими (це вже чимало де бачити), пояси «середніх і малих» центрів пізньопромислової доби до того часу буде повністю висмоктано, роботизований агропром вже через 10 років зробить непотрібними мільярдні маси зайнятих на землі людей. Далі – хаос, мєсілово і все одно антиутопія (більш брутальна, ніж хаксліанська, там ще дуже гуманна біохімія «Нового сміливого світу»). Власне, це і «все» (далі здичавіння).

Чому я так вважаю, що, з тима чи іншими відхиленнями tertium non datur?

Коли я займався «серйозною» наукою ще, то нинішня фрагментація (хаби і периферія) національних держав/національних домогосподарств була вже передбачена. Передбачена – 20 років тому. Зараз ми знаходимося в цьому процесі. Частиною його є і ця війна, адже кого витрачає Путін? Тих, кого історія роздержавлення на тлі деіндустріалізації перемолола на соціальний шлак. Частиною процесу є і трампізм, бо див. вище – якою є доля пізньопромислових поясів, і ми самі в такому живемо.

Відповідно, далі ми виходимо на розвилку експансивного звільнення або антиутопічної стабілізації.

І треба сказати, що з того, що нам вже сьогодні відомо про власний вид, більшість обере друге – стати мутантами-кастратами, але з гарантіями безперервного задоволення. Технологічні умови для другого шляху вже повністю склалися.

А прогрес на першому шляху – експансії – свідомо гальмується тима впливовими силами, які вже внутрішньо обрали для себе і людства другий шлях, що змушує сумніватись, чи самі вони ще є людьми.

Максим Михайленко, головний редактор Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: