Starlink запрацює у всіх поїздах Інтерсіті+

22.01.2023 0 By NS.Writer

Протягом року інтернет від Starlink з‘явиться у всіх поїздах Інтерсіті+. Для цього команда Мінцифри вже передала «Укрзалізниці» 450 терміналів. I, як повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, наступного місяця «УЗ» отримає ще одну партію, пише ain.ua.

Ілюстративне фото

Як працюватиме інтернет у потягах?

«Разом з головою правління Укрзалізниці Олександром Камишиним перевірили, як працює інтернет від терміналу в потязі. Всі деталі у відео.

До речі, протягом року інтернет від Starlink з‘явиться у всіх поїздах Інтерсіті+. Команда Мінцифри вже передала УЗ 450 терміналів. Наступного місяця доставимо ще одну партію. Щоб подорожуючи, ви могли працювати, дивитися серіали і спілкуватися з рідними», — написав Федоров.

Starlink працюють на ходу?

В кінці жовтня 2022 року, SpaceX офіційно оголосила, що послуги Starlink для рухомих засобів почнуть працювати з грудня 2022 року. При цьому така послуга обійдеться дорожче, бо стандартний сервіс Starlink використовує супутникову антену SpaceX за $599, а для роботи під час руху потрібна плоска високоефективна антена, яка коштуватиме аж $2500.

Але на практиці Мінцифри провело перший тест роботи терміналів SpaceX на ходу ще у липні 2022:

«Максимальна швидкість авто, з якою ми рухалися с 134 км/год. Приблизно з такою швидкістю рухається Інтерсіті. Щоб вимірювання було максимально повним, ми розробили скрипти для автоматичних спідтестів та визначення стабільності зʼєднання. Щоб протестувати все «від А до Я», ми їхали приблизно 30 хвилин», — розповідав тоді Андрій Набок, керівник з розвитку фіксованого інтернету в Міністерстві цифрової трансформації.

Виявилось, що навіть звичайні термінали Starlink непогано працюють на ходу — спідтест показав у середньому 100 мегабіт/сек. З таким інтернетом можна дивитися відео, спілкуватися онлайн та обмінюватися файлами кільком десяткам людей одночасно. А втрата пакетів — маркер стабільності інтернету — склала усього 7%.

Читайте також на Newssky «Матей Кандрік: Дострокові вибори стануть важливим випробуванням щодо найближчого майбутнього Словаччини» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: