США тренуватимуть українських льотчиків для F-16

22.05.2023 0 By Writer.NS

Президент США Джо Байден у неділю офіційно підтвердив, що американські військові почнуть тренувати українських льотчиків для F-16. Про це він сказав на пресконференції після саміту G7 у Японії, пише liga.net.

Ілюстративне фото

«Я сказав [на зустрічі з президентом Зеленським], що США разом із союзниками та партнерами почнуть тренування українських льотчиків для винищувачів четвертого покоління, включно з F-16», — повідомив Байден журналістам.

За його словами, це посилить здатність України захищати себе у довгостроковій перспективі.

«Минулого року ми передавали все, що їм потрібно на теперішній момент. Тепер ми рухаємося в бік того, щоб вони могли захищатися надалі», — сказав Байден.

  • 20 травня стало відомо, що президент США Джо Байден відмовився від своїх попередніх заперечень проти надання Україні винищувачів F-16.
  • Україна сподівається отримати F-16 не пізніше осені й розраховує на кілька десятків літаків.

Читайте також на Newssky «DRILL, український віртуальний тренер зі стрільби на смартфоні, відкрив компанію в Америці» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: