США та Канада розширили санкції проти Росії

13.12.2023 0 By Writer.NS

США та Канада додали до санкційних списків десятки фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з Росією. Повідомлення про оновлення опубліковані на сайтах американського Мінфіну та канадського МЗС, пише radiosvoboda.org.

Ілюстративне фото

Деякі з тих, хто потрапив під санкції США:

  • Ігор Афанасьєв. Генеральний директор АТ науково-виробниче об’єднання «Електромашина», що виробляє зброю та боєприпаси для російської армії;
  • Мустафа Джанкат Айтек. Голова турецької Turkik Union And Dijital Teknoloji, яка у 2022 році надала Росії компоненти для систем радіоелектронної боротьби на 24 млн дол;
  • Зарах Ілієв. Співвласник групи компаній «Київська площа». У жовтні 2022 року потрапив до списку санкцій України як «істотне джерело доходу для уряду Росії, який ініціював військові дії та геноцид цивільного населення в Україні»;
  • Дарія Хоркіна. Генеральний директор ТОВ «Радіоприладпостач» — підприємства, що постачає електронні компоненти для підприємств російського ВПК.

Канада ввела санкції щодо 30 осіб.

«Ці санкції вводяться щодо осіб, які балотувалися як кандидати на псевдовиборах, організованих Кремлем 8-10 вересня 2022 року на тимчасово окупованих територіях України», — йдеться у заяві канадського МЗС.

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України.

Читайте також на Newssky «Фінляндія удвічі збільшить виробництво боєприпасів, щоб допомогти Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: