США інвестують в українські порти та залізницю

17.10.2023 0 By Writer.NS

США інвестують майже $700 млн у модернізацію українських портів і залізницю, що покращить логістику та збільшить експортну спроможність. Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за результатами спілкування з спецпредставницею США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер, пише agroportal.ua.

Ілюстративне фото

«Приватному капіталу найперше потрібні ясність та впевненість. Ясність у реформах та строках їх результативного втілення. Впевненість у невідворотності реформ та захисті капіталу. У нас є спільна мета — відбудувати Україну краще, ніж було. Закласти основи відновлення та розвитку на десятиріччя», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перше на порядку денному — експортна логістика та транспорт, друге — енергетика, третє — муніципальна інфраструктура. Далі — розмінування та розвиток агросектору.

«Усі ці сфери мають бути готовими до приватної ініціативи та капіталу. Вже створена Спільна робоча група для напрацювання моделі співпраці для переходу до реалізації конкретних проєктів», — зазнчив Олександр Кубраков.

Читайте також на Newssky «Великий японський виробник електроніки Fujitsu ліквідує підрозділ у РФ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: