Снайпер ЗСУ встановив світовий рекорд

31.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Український військовослужбовець встановив світовий рекорд з найдовшого бойового снайперського пострілу, публікує новину newssky.com.ua із посиланням на odessa-journal.com.

Факт пострілу підтвердили у Генеральному штабі Збройних Сил України, повідомив офіцер Сил спеціальних операцій Алекс Туманов на своїй сторінці у Facebook. Постріл здійснив офіцер 73-го Морського центру спеціального призначення імені отамана Антіна Головатого.

За його словами, до цього рекордом дальності вважався постріл канадського WALI на 3540 метрів в Іраку.

“Однак! Цього року в інтерв’ю каналу “Бомбардир” він заявив, що цей рекорд – міф, який придумало його командування. Насправді ж ціль знищив інший снайпер, який був набагато ближче. Отже! Постріл українського снайпера на відстань 2710 метрів, з якої він ліквідував окупанта, слід вважати світовим рекордом найдальшого бойового снайперського пострілу”, – написав Туманов.

Ім’я рекордсмена обіцяють оголосити після перемоги. Зазначається, що постріл був зроблений з McMillan TAC-50 – далекобійної протитанкової гвинтівки.

McMillan TAC-50 – великокаліберна протитанкова гвинтівка

 

“Ціллю обстрілу були вогневі позиції противника, які постійно здійснювали обстріли мирних населених пунктів та позицій Збройних Сил України. Постріл було здійснено з відстані 2710 метрів по двох противниках, які вели вогонь по позиціях Збройних Сил України. Були враховані всі найменші фактори погодних умов та рельєфу місцевості. Вітер був близько 1 м/с. Після коригування першого пострілу було здійснено наступний постріл по цілі. Початкова швидкість була 836 м/с”, – додав офіцер.”


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: