Шмигаль поїхав в Німеччину залучати інвестиції в зелену енергетику та технології

27.10.2022 0 By NS.Writer

Премєр-міністр України Денис Шмигаль поїхав в Берлін з робочою поїздкою та відкрив з канцлером Олафом Шольцем V Українсько-німецького економічний форум. Шмигаль заявив про те, що Україна має значний потенціал для постачання «чистої» енергії в ЄС та найбільші в Європі газосховища, пише Telegram-канал Зелений стрім».

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Берліні зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем

Уряд бачить Україну кліматично модернізованою державою, яка отримуватиме інвестиції в «чисте» українське виробництво, що буде наближати країну до реалізації «зеленого переходу».

В свою чергу Шольц наголосив на тому, що необхідно не лише відбудувати зруйнований енергетичний сектор України, що зараз є пріоритетом, а й також треба підвищити ефективність і розбудувати експорт електроенергії з України в ЄС, зміцнити українську енергетичну систему.

«В України є сонце, вітер — це дуже хороші передумови для того, щоб вона була не просто транзитною країною, а експортером відновлювальної енергії. Вже є перша угода між українським та німецькими підприємствами, і ми знаємо, що тут є великий потенціал», — вважає канцлер ФРН.

Читайте також на Newssky «USAID надасть до 36,6 млн на пілотні проєкти водокористувачів в Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: