Ріші Сунак підтверджує, що ВБ надасть Україні танки Challenger 2

14.01.2023 0 By Chilli.Pepper

Велика Британія стала першою західною державою, яка постачатиме українцям основні бойові танки, оскільки в лютому наближається перша річниця війни, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на independent.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак погодився доставити в Україну ескадрилью танків, щоб допомогти країні повернути територію, втрачену російськими військами. (Архів PA)

Прем’єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Велика Британія надасть Україні танки, щоб допомогти силам Києва «відкинути російські війська».

На Даунінг-стріт заявили, що пан Сунак пообіцяв це під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським у суботу вранці.

У зачитуванні телефонної розмови прес-секретар № 10 сказала, що прем’єр-міністр запропонував танки Challenger 2 і додаткові артилерійські системи на знак «прагнення Великобританії посилити нашу підтримку Україні».

Цей крок робить Великобританію першою західною державою, яка постачає українцям основні бойові танки.

Раніше цього тижня західні офіційні особи попередили, що Україна не зможе повернути значну територію в росії без збільшення бойової потужності, включаючи танки та іншу важку зброю.

У НАТО висловлювали побоювання, що постачання танків росіяни можуть розцінити як подальшу ескалацію конфлікту.

Це сталося після того, як США пообіцяли 50 броньованих машин Bradley у своєму найбільшому на сьогодні пакеті військової допомоги Україні.

Німеччина також оголосила, що поставить близько 40 бронетранспортерів Marder, а Франція пообіцяла колісні винищувачі танків AMX-10 RC.

Речник Даунінг-стріт сказав: «Прем’єр-міністр сьогодні розмовляв із президентом України Зеленським. «Лідери обміркували поточний стан війни росії в Україні, послідовні українські перемоги відкинули російські війська назад і ускладнили їхні військові та моральні проблеми.

«Вони погодилися з необхідністю скористатися цим моментом із прискоренням глобальної військово-дипломатичної підтримки України.

«Прем’єр-міністр окреслив прагнення Великої Британії посилити нашу підтримку Україні, в тому числі шляхом надання танків Challenger 2 і додаткових артилерійських систем.

«Прем’єр-міністр і президент Зеленський привітали інші міжнародні зобов’язання в цьому ключі, зокрема пропозицію Польщі надати роту танків Leopard.

«Прем’єр-міністр підкреслив, що він і весь уряд Сполученого Королівства інтенсивно працюватимуть з міжнародними партнерами, щоб швидко надати таку підтримку, яка дозволить Україні скористатися їхньою перевагою, виграти цю війну та забезпечити тривалий мир».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: