Rheinmetall планує відкрити ремонтний центр в Україні

29.07.2023 0 By NS.Writer

Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні ремонтний центр для техніки німецького виробництва, яку використовують Сили оборони. Про це повідомляє mil.in.ua з посиланням на  видання Reuters.

Ілюстративне фото

«Наразі ми вже готуємо українців у Німеччині для цієї роботи», — сказав Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall.

Компанія Rheinmetall раніше заявляла, що створила спільне підприємство з українським державним конгломератом «Укроборонпром» для будівництва і ремонту танків в Україні.

Відомо, що 51% акцій та управління належить німецькій стороні. Завод буде розташований на території України.

Крім того, керівництво компанії неодноразово оголошувало про бажання створити бронетанковий завод в Україні.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що концерн Rheinmetall розгорне виробничі потужності для виробництва бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів.

У квітні німецька компанія оголосила про створення центру технічного обслуговування і логістики в Румунії, а в червні 2022 року вона заснувала подібний центр в Литві для забезпечення підтримки техніки НАТО в країнах Балтії.

На озброєнні Сил оборони Україні стоїть велика номенклатура техніки німецького виробництва.

Нещодавно українські десантники показали БМП Marder 1A3, яку модернізували на Rheinmetall.

До того ж, Rheinmetall у найближчі місяці доставить в Україну зенітні гарматні комплекси Skynex.

Крім того, німецький концерн спільно з компанією Krauss-Maffei Wegmann займається виробництвом і обслуговуванням танків Leopard 2 та Leopard 1.

Читайте також на Newssky «Сенат США схвалив проєкт оборонного бюджету на рекордні майже $900 млрд» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: