РФ відправить музикантів на фронт для підняття бойового духу

18.12.2022 0 By Chilli.Pepper

РФ заявляє, що відправить музикантів на передову своєї війни в Україні з метою підняття бойового духу, публікує інформацію newssky.com.ua із посиланням на bbc.

Цього тижня міністерство оборони оголосило про формування “фронтової творчої бригади”, заявивши, що до неї увійдуть як вокалісти, так і музиканти.

Міністерство оборони Великої Британії наголосило на створенні бригади в недільному зведенні розвідки.

Тим часом, міністр оборони росії сергій шойгу відвідав прифронтові війська в Україні, повідомив уряд.

У повідомленні, розміщеному в Telegram, міністерство оборони повідомило, що шойгу “здійснив обліт районів дислокації військ і перевірив передові позиції російських підрозділів в зоні проведення спеціальної військової операції”.

Там додали, що він “поспілкувався з військовослужбовцями на передовій” та на “командному пункті” – але BBC не може підтвердити, коли відбувся візит і чи відвідував пан шойгу саму Україну.

Повідомлення про візит з’явилося в той час, коли представники британського оборонного відомства заявили, що низький моральний дух залишається “значною вразливістю більшої частини російських збройних сил”.

Велика Британія заявила, що нова творча бригада, яка з’явилася після нещодавньої кампанії, яка закликала громадськість жертвувати музичні інструменти для військ, відповідає історичному використанню “військової музики та організованих розваг” для підвищення бойового духу.

Але вони поставили під сумнів, що нова бригада насправді відволікатиме війська, які передусім занепокоєні “дуже високим рівнем втрат, поганим керівництвом, проблемами з оплатою праці, нестачею обладнання і боєприпасів, а також відсутністю ясності щодо цілей війни”.

За повідомленням російського видання РБК, бригада складатиметься з військовослужбовців, мобілізованих в рамках призовної кампанії президента вурдалака путіна, а також “професійних артистів, які добровільно вступили на військову службу”.

Завданням нового підрозділу буде підтримання “високого морально-політичного та психологічного стану серед учасників спеціальної військової операції”, цитує видання заяву міністерства оборони РФ.

Тим часом навколо міста Бахмут на сході Донбасу в суботу тривали інтенсивні бойові дії, повідомляє Генеральний штаб України.

У цьому районі вже кілька місяців точаться запеклі зіткнення між українськими та російськими військами, оскільки ьосія намагається утримати територію після низки поразок на сході України на початку цього року.

Представники західних розвідок раніше заявляли, що російські атаки на місто очолює приватний військовий підрядник “Вагнер Груп”.

Москва сподівається використати місто як плацдарм для нападу на підконтрольні Україні міста Краматорськ і Слов’янськ.

У той же час, у столиці України Києві відновлено теплопостачання після того, як у п’ятницю росія завдала масованих ударів по об’єктах енергетичної та водопровідної інфраструктури, повідомив мер Віталій Кличко.

У п’ятницю Москва запустила 76 ракет, які влучили в дев’ять електростанцій і занурили більшу частину країни в темряву. Україна заявила, що перехопила 60.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: