Латвія відправить до України зброю

16.01.2022 0 By NS.Writer

Міністр оборони Латвії повідомив, що його країна відправить зброю та техніку до України, інформує Мілітарний.

Один з переданих ЗС України легкоброньованих автомобілів Snatch Land Rover Фото: ЗС Латвії

Після зустрічі з послом України в Латвії Олександром Міщенком міністр оборони Артіс Пабрікс підтвердив, що його країна продовжить надавати допомогу нашій державі.

У середу, 5 грудня, міністр оборони та посол України лише погоджували зміст гуманітарного вантажу, перш ніж той вирушить до адресата, повідомило видання LSM.lv.

«Включаючи зброю та техніку. Ми це зробимо. Ми закликаємо наших союзників у Європі зробити те саме. Тому що Україна має право і має вміти захищатися», — заявив Артіс Пабрікс.

«Україна значною мірою знімає напруженість із наших власних кордонів. З нашого регіону. І хоча Україна не є членом НАТО, у цьому сенсі вона не є союзником, але вважається нашим союзником саме в тому, що робить. По суті вони нас захищають», — зауважив Пабрікс.

У місцевому виданні зазначили, що раніше Латвія надавала широку підтримку нашій країні, включаючи фінансову, гуманітарну допомогу, військову підготовку, реабілітацію постраждалих та створення служби капеланів, а також політичне лобіювання інтересів України.

Також наприкінці минулого року глави Міністерств оборони країн Балтії висловили одностайну думку щодо необхідності підтримувати Україну постачанням озброєння.

Латвія

Нагадуємо, що у лютому 2021 року, літак Повітряних сил ЗСУ доставив у Бориспіль партію спеціальних медичних автомобілів з Латвії. Автомобілі марки Snatch Land Rover, які були у вжитку Збройних сил Латвії передали в рамках матеріально-технічної допомоги Україні.

Це була вже не перша подібна партія. 20 січня того ж року, Латвія передала для потреб Збройних Сил України 7 медичних автомобілів. Перед доставкою техніка пройшла ремонт.

Окрім цього, Естонія має намір надати Україні протитанкове озброєння у вигляді ракетних комплексів Javelin та 122-міліметрові гаубиці.

«Наразі ми розглядаємо можливість надати ракети Javelin для протитанкових ракетних систем, а також гаубиці калібру 122 мм та боєприпаси до них», — сказав начальник відділу міжнародного співробітництва Міноборони Естонії Петер Куймет.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: