“Рейнметалл” відкриє центр з ремонту танків в Україні раніше, ніж очікувалося

29.07.2023 0 By Chilli.Pepper

Генеральний директор німецької компанії Rheinmetall оголосив, що вони відкриють центр з ремонту танків та іншої важкої техніки в Україні вже наприкінці літа, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на kyivpost.

У січні Німеччина нарешті піддалася міжнародному тиску і відправила німецькі танки Leopard 2 в Україну після того, як чинила опір закликам “через побоювання ескалації конфлікту”. Однією з рушійних сил остаточного рішення про надання танків був Армін Паппергер, голова оборонної виробничої групи Rheinmetall.

Раніше він здійняв бурю в росії і Німеччині, запропонувавши відкрити завод з виробництва свого нового основного бойового танка Panther KF51 в Україні. дмитро медведєв, заступник голови Ради безпеки росії, у відповідь пригрозив, що будь-який такий крок буде зустрінутий “салютом” з ракет “Калібр”.

У травні компанія Rheinmetall оголосила про підписання договору про стратегічне партнерство з українським державним оборонним концерном “Укроборонпром”, який має на меті “побудувати міст між Rheinmetall та існуючою державною оборонною промисловістю в Україні”.

У повідомленні йдеться, що спочатку підприємство зосередиться на ремонті танків Leopard 2, які виробляються спільно з Krauss-Maffei Wegmann, а також інших військових транспортних засобів, які повертаються з поля бою. У повідомленні також йдеться про те, що в майбутньому партнерство також вироблятиме “окремі продукти Rheinmetall”.

У п’ятницю, 28 липня, Паппергер повідомив німецькому виданню Spiegel, що Rheinmetall “…наразі вже навчає українців у Німеччині для цієї роботи [ремонту “Леопарда-2″]”, і планує відкрити ремонтний центр наприкінці літа.

Берлін поставив Києву близько 20 танків Leopard 2A6, а консорціум з восьми інших європейських країн, включаючи Польщу, Канаду, Португалію, Іспанію, Норвегію, Данію та Нідерланди, надав кілька десятків старих основних бойових танків Leopard 1.

Rheinmetall створила центр технічного обслуговування і логістики в Литві в червні 2022 року і оголосила про створення ще одного в Румунії в квітні цього року, щоб забезпечити підтримку техніки НАТО в країнах Балтії, а також тієї, що постачається в Україну.

Створення цього ремонтного центру в Україні дозволить скоротити відстані, на які доведеться транспортувати пошкоджені танки та інші транспортні засоби, незважаючи на попередні погрози росії атакувати будь-який такий об’єкт.

Два тижні тому Rheinmetall оголосила, що отримала від Берліна нові контракти на постачання військової техніки, зброї та боєприпасів на суму майже 6 мільярдів євро (6,6 мільярда доларів).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: