Путін бреше про касетні боєприпаси та контрнаступ української армії

16.07.2023 0 By Chilli.Pepper

Російський диктатор володимир путін цинічно збрехав, що росія не застосовує касетні боєприпаси на війні і що контрнаступ Збройних сил України провалюється, публікує репортаж news.yahoo.

Джерело: путін, цитата російської пропаганди

Деталі: Російський лідер збрехав, що його країна не використовує касетні боєприпаси – військові та західні аналітики неодноразово доводили, що росіяни обстрілювали українські території саме такими боєприпасами, застосовуючи їх, зокрема, по містах та цивільному населенню.

Найбільш кричущим випадком застосування росією касетних боєприпасів став обстріл залізничного вокзалу в Краматорську у квітні 2022 року, коли загинуло понад 60 людей, а 121 отримала поранення.

Цитата путіна: “Хочу сказати, що росія має достатній запас різних видів касетних боєприпасів.

Досі ми цього не робили, не застосовували, і у нас не було такої потреби.

Але, звичайно, якщо вони будуть використані проти нас, ми залишаємо за собою право на дзеркальні дії”.

Детальніше: Бреше путін і про контрнаступ: нібито Збройні сили України “не могли прорвати оборону росіян протягом усього наступу”.

Диктатор також заявив про бажання “подивитися на західну техніку”, яку використовують українці.

Передісторія питання:

7 квітня російська армія завдала авіаудару по коліях біля станції Барвінкове на Донецькій залізниці, що тимчасово заблокувало рух трьох евакуаційних потягів до Слов’янська та Краматорська.

8 квітня російські війська здійснили ракетний обстріл залізничного вокзалу в Краматорську, в результаті чого загинула 61 людина, ще 121 отримала поранення.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: