Прогнози щодо технологій на 2021 рік

19.12.2020 0 By Chilli.Pepper

Комп’ютерне товариство IEEE (IEEE CS) оприлюднило свій Звіт про прогнози технологій на 2021 рік. У ньому акцентується увага на впливі пандемії, ланцюжках поставок, людських ресурсах та непередбачуваності операцій та ринків.

У звіті досліджується, як технологічні прогнози дають важливу інформацію, яка виходить далеко за рамки гіпотетичних вправ, щоб отримати критичні дані та планування боротьби з пандемією, повідомляє hpcwire.

“Безпрецедентні наслідки пандемії змусили прискорити цифрові перетворення у роботі, освіті та приватному житті”, – сказав Деян Мілоїчич, видатний технолог Hewlett Packard Enterprise і колишній президент IEEE CS (2014). “Технології відіграють все більш вирішальну роль у широкому спектрі впливу і стають важливими для виживання”.

“У 2020 році ми стали свідками багатьох прискорених технологічних досягнень чере пандемію”, – сказала Лейла Де Флоріані, президент CS IEEE. “Завдяки прогнозуванню технологій до 2021 року від Комп’ютерної Спільноти ми прагнемо глобально сприяти майбутньому прогресу досліджень та рішень на основі обчислювальних технологій”.

“Технологічні прогнози на 2021 рік” включають докладний опис кожного прогнозу з аналізом: конкретних проблем і поточних вимог; можливості для технології; вплив технології на громадськість, товари та послуги та супутні технології; а також стійкі рішення та бізнес-можливості, які він потенційно може затримати та / або забезпечити.

12 основних технологічних тенденцій, які, за прогнозами, будуть прийняті в 2021 році:

Технології віддаленого управління персоналом: інструменти, політики і правила для віддаленої роботи будуть швидко розвиватися, покращуючи існуючі віддалені ролі і поширюючись на варіанти використання, які на даний час не мають ідеальних рішень, як от освіта, виробництво і охорона здоров’я.

Технології соціального дистанціювання: багато технологій об’єднуються, створюючи потоки даних, які будуть оброблятися локально і глобально, а також вони створюють основу для масово розподіленого інтелекту,  який впливатиме на додатки, і переносні пристрої та датчики.

Надійність і безпека інтелектуальних автономних систем: викликане пандемією значне зростання автономних систем ще більше підвищить надійність і безпеку цих систем.

Синтетичні дані для тренінгу машинного навчання (ML) без упередженості: ми побачимо істотне зростання використання синтетичних даних для тренінгу машинного навчання у наступному році.

Виявлення фальшивих новин: критична важливість наявності точної інформації призведе до появи методів для визначення фейкових новин у політиці, бізнесі і соціальних мережах.

Високопродуктивні обчислення як послуга (HPCaaS): у 2021 році ми побачимо зростання прогресу в напрямку надання середніх високопродуктивних обчислень як послуги.

Безпека виборів і дезінформація: будуть розроблені технологічні інструменти і нові закони для забезпечення безпеки виборів, підвищення довіри і впевненості у демократичному процесі та стримування поширення дезінформації.

Надійний і зрозумілий AI / ML: крім продуктивності, розробники AI / ML почнуть зосереджуватися на пояснюваних і таких що заслуговують на довіру інструментах і коді.

Спільна робота з віртуальною музикою із низькою затримкою: ми прогнозуємо появу музичних пристроїв, які дозволять хорам та оркестрам проводити віртуальні репетиції у реальному часі, а також виступати перед ширшою аудиторією.

Обчислювальний сховище і обробка в пам’яті: розширене розгортання датчиків Інтернету речей з мінімальним енергоспоживанням прискорить розробку і розгортання обчислювальних пристроїв і пристроїв обробки у пам’яті, програмних стеків і продуктів.

Штучний інтелект для цифрового виробництва: ми побачимо подальше поширення адитивного і субтрактивного виробництва з меншим часом від проектування до виробництва, більш високою якістю деталей і розширеними можливостями налаштування, наданими за допомогою нових додатків науки про дані і машинного навчання.

Удосконалений кіберзахист і зброя: з’являться нові передові системи кіберзахисту для протидії інноваційній кіберзброї, що розробляється, яка в іншому випадку могла б заподіяти фізичну шкоду у великих масштабах, злодійство / корупцію і відмову систем критичної інфраструктури.

Доступ до звіту: https://www.computer.org/2021-top-technology-predictions?source=pressrelease

Про комп’ютерне співтовариство IEEE

IEEE Computer Society – всесвітній центр комп’ютерних наук, інженерії та технологій. IEEE Computer Society, світовий лідер у наданні доступу до досліджень, аналізу та інформації в галузі інформатики, пропонує широкий спектр неперевершених продуктів, послуг і можливостей для людей на всіх етапах їх професійної кар’єри. IEEE Computer Society, відома як провідна організація, яка розширює можливості людей, що керують технологіями, пропонує безпрецедентні міжнародні конференції, рецензовані публікації, унікальну цифрову бібліотеку і програми навчання. Відвідайте www.computer.org для отримання додаткової інформації.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: