POWER прагне створити революційну мережу розподілу електроенергії

20.11.2022 0 By Chilli.Pepper

DARPA працює над наступним кроком вперед у розподілі енергії шляхом використання бездротової передачі енергії для створення динамічної, адаптивної, швидкісної мережі бездротової енергії, публікує інформацію newssky.com.ua із посиланням на energy-daily.

Концепція DARPA для платформи веб-ретрансляції енергії

Метою програми Persistent Optical Wireless Energy Relay (POWER) є розробка та демонстрація бортових оптичних реле енергії.

Ці реле є критично важливим компонентом, необхідним для з’єднання наземних лазерів із високо-ефективним передаванням на великій відстані. Крім того, такі ретранслятори уможливлять створення майбутніх багатошляхових бездротових енергетичних мереж.

«Це Інтернет для енергії — використання стійких багатопроменевих мереж для передачі енергії з надлишкових джерел споживачам, які відчувають брак енергії», — сказав полковник Пол Калхун, керівник програми POWER в Офісі тактичних технологій DARPA.

«Військові стикаються з особливо гострими енергетичними проблемами, які спонукають до цієї інновації. Ми часто змушені працювати далеко від усталеної енергетичної інфраструктури та покладатися на рідке паливо, яке потребує ненадійних ліній постачання».

Сучасні військові платформи, які потребують великої дальності, витривалості або значної можливості доставки зброї, повинні бути фізично великими, щоб переносити накопичену енергію, необхідну для виконання місії, у вигляді рідкого палива. Бездротова мережа передачі електроенергії перетворює платформи на канали, а не на контейнери, що дозволяє створювати невеликі недорогі платформи зі значними можливостями, такими як необмежений радіус дії або витривалість.

Потужне випромінювання може здатися екзотичним, але це точно така ж фізика, яка використовується в бездротовому зв’язку. «Вам потрібне джерело живлення; ви перетворюєте цю потужність у хвилю, що поширюється, як правило, електромагнітну, надсилаєте її через вільний простір, збираєте через отвір, а потім перетворюєте назад на електрику», — сказав Калхун.

Однак ефективність перетворення залишається проблемою. У мережі з кількома стрибками перетворення хвилі, що поширюється, назад в електрику та назад у хвилю, що поширюється, на кожному вузлі швидко накопичує неприйнятні втрати. Кожне з цих перетворень є відносно неефективним, і множити їх по ланцюжку є недоцільним.

«Програма POWER розробить ефективні реле передачі енергії, які перенаправляють передачу оптичної енергії, максимізуючи якість променя в кожній точці на шляху, вибірково збираючи енергію за потреби», — сказав Калхун. «Це три етапи розробки, кульмінацією яких стане переконлива демонстрація естафетного польоту».

Історія показала, що такі прориви в транспорті енергії, як римські дороги, залізниці, механізовані бойові засоби та танкери для дозаправки в повітрі, які швидше та стійкіше передають енергію через простір битви, дають вирішальну військову перевагу.

«Ми віримо, що наступну енергетичну революцію забезпечить бездротова енергетична мережа», — сказав Калхун. «Це значно скоротить часові рамки транспортування та стійко забезпечить розподілену енергію споживачам у повітрі, на землі, на морі, під водою та в космосі».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: