Політик Банка Японії високо оцінює економічну політику Гітлера

01.07.2017 Off By Chilli.Pepper

Один із політиків Банку Японії високо оцінив економічну політику Адольфа Гітлера у четвер, але заявив, що вона дозволила нацистському диктатору зробити “жахливі” речі у світі, повідомляє japantoday.

Ютака Харада, член ради директорів центрального банку Японії, заявив, що західні політики допомогли привести Гітлера до влади, повільно застосовуючи пропозиції Джона Мейнарда Кейнса щодо боротьби з Великою депресією.

Гітлер здійснив “дивовижні” фіскальні та монетарні стимули, що, в свою чергу, призвело до “чогось жахливого для світу”, оскільки його посилене захоплення владою призвело до Голокосту та масових втрат людей під час Другої світової війни, сказав Харада на семінарі з грошових Політик в Токіо.

Гітлер став канцлером Німеччини в 1933 році.

“Оскільки Гітлер здійснив належні кроки з фіскальної та монетарної політики, це призвело до трагедії. Я кажу про те, що хтось повинен був вжити належних заходів з фіскальної та грошово-кредитної політики до того, як Гітлер зробив це”, – сказав Харада, академік, керуючий політикою Банку Японії (БЯ).

Фіскальна політика передбачає встановлення державних витрат та податкових ставок, тоді як монетарна політика передбачає наявність грошової маси та процентних ставок, встановлених центральним банком.

Прес-секретар БЯ заявив, що центральний банк не міг це коментувати, оскільки не знав деталей зауважень Харада.

Громадські діячі в Японії, що входили до складу коаліції у Другій світовій війні з Німеччиною та Італією, іноді викликали полеміку з позитивними коментарями щодо деяких аспектів нацистського режиму. Проте в той же час заперечення Голокосту і неонацистські рухи в Японії практично невідомі.

Віце-прем’єр-міністр Японії Таро Асо висловив критику єврейській правозахисній групі США коментарями, зробленими ним у 2013 році, але пізніше відкликаними, які були інтерпретовані як похвала за німецький нацистський режим та прихід Гітлера до влади.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: