Змову вбивства Еммануеля Макрона зірвано поліцією

03.07.2017 Off By Chilli.Pepper

Чоловіку було пред’явлено звинувачення у вбивстві президента Франції Еммануеля Макрона в день Бастилії під час візиту президента США Дональда Трампа до Франції, повідомляє cnn із посиланням на прес-секретаря прокуратури Парижа в понеділок.

Президент Франції Еммануель Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон звертається до обох палат парламенту у Версалі.

 

Прес-секретар Агнес Тібо-Лекейвре повідомила CNN, що 23-річний підозрюваний був заарештований.

Слідчі заявили, що чоловік планував напасти на Макрона 14 липня під час параду на Єлисейських полях у Парижі, де президент Трамп повинен стати почесним гостем, повідомляє “Французька інформація”.

Підозрюваний був заарештований в середу у північно-західного передмістя Аргентеуаля антитерористичними службами, і в суботу був звинувачений у “індивідуальній терористичній діяльності”.

Самопредставлений ультра правий націоналіст, розповів поліції, що він хоче зробити політичну заяву, вбиваючи Макрона, передає CNN філія BFMTV.

Він також заявив, що хоче атакувати “чорношкірих, арабів, євреїв та гомосексуалістів”, згідно з поліцейськими документами, які бачили у  BFMTV.

Сили безпеки були попереджені користувачами сайту відеоігор після того, як підозрюваний повідомив про нібито бажання купити зброю типу Калашникова для скоєння нападу, повідомляє BFMTV.

Поліція заявила, що на ранній стадії розслідування рано говорити, що підозрюваний пов’язаний з більш широкою мережею, але він був визнаний винним у терористичній діяльності в 2016 році, повідомляє France Info.

У минулому році 86 осіб було вбито в результаті нападу на вантажівку під час святкування Дня Бастилії в Ніцці, Франція.

У понеділок Макрон сказав, що зніме надзвичайний стан, накладений на країну з листопада 2015 року, наприкінці цього року.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: