Пілотований дрон, ранцевий гелікоптер, електричний реактивний ранець? Що таке CopterPack? [Відео]

24.06.2021 0 By Chilli.Pepper

Персональний політ – захоплююча концепція.

Протягом десятиліть він домінував у коміксах та поп-культурі. І щоб відтворити це відчуття польоту, люди пробують все, від стрибків із парашутом і парапланеризму до вінгсьютінга (останнім часом).

Тепер в центрі уваги реактивні ранці і пілотовані дрони, як от наприклад CopterPack.

Нове відео, опубліковане у червні, показує невідомого льотчика, який, схоже, злітає за допомогою “комбінації” повністю електричного реактивного ранця і мультироторного дрона.

Система називається CopterPack, її створено однойменною австралійською компанією.

Пілот легко злітає з положення стоячи на землі, як будь-який типовий дрон із вертикальним зльотом та посадкою (VTOL). Йдеться про той випадок, коли система може виглядати громіздкою, але насправді – досить легкий планер.

Компанія заявляє, вона побудувала його із використанням «сот вуглецевого волокна».

Далі, наступні 40 секунд, стає очевидним – пристрій доволі стабільний та легко керований. Видно, як пілот ширяє, рухається зигзагами і ковзає над найчистішими водами пляжу, імовірно в Австралії, та на доволі небезпечній висоті.

Потім, після закінчення демонстрації можливостей літальний апарат, приземляється так само плавно, як злітав.

Зараз дуже мало інформації про технологічний стек CopterPack, терміни служби батареї або вантажопідйомность. Також невідомо, які механізми безпеки було впроваджено для уникнання неприємних пригод, адже два гігантських ротора обертаються на надзвичайно високих швидкостях всього у кількох сантиметрах від тіла авіатора.

Все, що виробник згадує на своєму веб-сайті, на додачу до деталей матеріалу виготовлення планера, – це те, що в електричному ранцеві гвинтокрила використовується функція «самовирівнюючого автопілота».

Що можна зрозуміти із відео – авіатор обертається вперед і назад на центральній осі, щоб змінити свій напрямок польоту у небі. Коли один ротор налаштовано на обертання швидше, ніж інший, виникає поворотний рух, і пілот може регулювати траєкторію польоту. Це майже все що відомо.

Давайте подивимося, як працює CopterPack:

До речі, ви можете зробити подарунок близьким – політ повний незабутніх враженнь, якщо мешкаєте у Хмельницькому. Сертифікат від компанії “ТвоЄ” – на політ на параплані – подарунок, який наповнить адреналіном і незабутніми спогадами, детальніше тут.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: