“Підліток за кермом FPV-дрону” – це не фантастика, а реальність в Україні

09.11.2023 0 By Chilli.Pepper

Гончаренко центр, мережа освітніх, культурних та волонтерських просторів, відкриває школи для операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА) для підлітків. Заняття безкоштовні і призначені для школярів та студентів віком від 14 до 18 років. Пілотний проєкт реалізується в Івано-Франківську.

Оксана Кузьменко, директорка освітнього простору в Івано-Франківську, вважає, що цей курс допоможе підліткам засвоїти теоретичні основи управління БПЛА і навчитися керувати різними типами дронів на практиці.

“Давно говорили про необхідність таких курсів, навіть на державному рівні. Але це були переважно розмови про те, що “було б добре це зробити”. А ми просто зробили це. Ми розробили комплексну програму, яка включає теорію і практику, знайшли місце для навчання і готові формувати перші групи”, – ділиться директорка Гончаренко центру в Івано-Франківську.

Ментор курсу, викладач освітнього простору Арсен Андрейчук, який має досвід управління БПЛА, вважає, що цей курс – це важлива складова військово-патріотичного виховання.

“Ми готові підставити плече державі і стати першими, хто реалізує цю амбітну мрію на практиці. Звичайно, ми готові співпрацювати з місцевими школами і ділитися досвідом з колегами”, – каже викладач.

Теоретична частина курсу включає вивчення історії і сфер застосування БПЛА, використання дронів в Україні і ознайомлення з професіями, пов’язаними з виробництвом і використанням БПЛА. Практична частина передбачає навчання управління БПЛА на симуляторах, а потім – роботу з реальними дронами різних типів, включаючи FPV, які активно використовують наші захисники на фронті.

Участь у школі операторів БПЛА для підлітків безкоштовна і доступна для всіх охочих віком від 14 до 18 років. Після успішного завершення навчання всі учасники отримають сертифікати. Щоб приєднатися до проєкту і опанувати управління БПЛА в Івано-Франківську, потрібно зареєструватися за цим посиланням. Після успішного старту проєкту організатори планують розширити навчання на інші простори по всій країні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: