Першу малу електростанцію для муніципалітету запустили в Україні

08.02.2023 0 By NS.Writer

Це газопоршнева електростанція в Ірпені потужністю 1 МВт. Її подарували місту австрійська компанія INNIO, Jenbacher та «КТС Інжиніринг», пише dev.ua.

Ілюстративне фото

Станцію привезли з Австрії вже готовою та ввели в експлуатацію протягом кількох днів. Для цього потрібно було лише підготувати бетонний фундамент та підвести газові та електричні мережі.

Від цієї малої електростанції працюватиме котельня, яка постачає тепло 70% мешканців Ірпеня. Також під’єднають школи, лікарню та міськраду.

Контейнерна електростанція використовує природний газ, що зменшує вартість виробленого кіловата в порівнянні з дизельним пальним.

«Ця установка, в порівнянні з дизельним генератором, являє собою постійне, а не резервне джерело живлення, та спроєктована для роботи у безперервному режимі протягом усього строку експлуатації», — зазначає голова Комітету Андрій Герус.

В Україні планують встановити 100 малих електростанцій, які дають змогу заживити найкритичніші об’єкти.

Читайте також на Newssky «Коли і як греко-католицька церква перейде на новий календар і Різдво 25 грудня» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: