Перше судно із 25 тис. тонн українського зерна прибуло в Ефіопію

05.12.2022 0 By NS.Writer

В Ефіопію у рамках гуманітарної програми «Зерно з України» президента України Володимира Зеленського прибуло перше судно з 25 тис. тонн українського зерна, повідомила пресслужба президента, пише interfax.com.ua.

Ілюстративне фото

«Перше судно в рамках української гуманітарної програми „Зерно з України“ третього грудня прибуло в Ефіопію, доставивши в порт Дорале 25 тис. тонн української пшениці», — йдеться у повідомленні.

Зеленський оголосив про цю програму 15 листопада під час саміту «G20».

Друге судно, завантаження якого завершується в українському порту Чорноморськ, наступного тижня вирушить в Ефіопію із 30 тис. тонн пшениці на борту.

Третє судно доставить 25 тис. тонн гуманітарної пшениці в Сомалі (завантаження в Одеському порту).

«Загалом у рамках гуманітарної ініціативи „Зерно з України“ наша держава планує відправити понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо», — сказано в повідомленні.

На реалізацію цієї програми залучено понад $180 млн. США.

Читайте також на Newssky «Які найдешевші європейські країни для життя у 2023 році» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: