Пентагон замовив снаряди для HIMARS на $4,8 млрд

01.05.2023 0 By NS.Writer

Lockheed Martin тепер планує розширити виробництво ракет GMLRS з 6000 до 14 000 на рік, повідомляє Defence News, пише korrespondent.net.

Ілюстративне фото

Міноборони США уклав з компанією Lockheed Martin контракт на суму 4,8 мільярда доларів на виробництво високоточних ракет GMLRS, які входять до складу систем HIMARS. Виробництво ракет планується розширити з 6000 до 14 000 на рік. Про це повідомляє видання Defence News в п’ятницю, 28 квітня.

Зазначену кількість GMLRS компанія має завершити до 30 жовтня 2026 року.

«Планується наростити виробництво ракет GMLRS з 6000 до 14 000 на рік, також у 2024 фінансовому році очікується ще один довгостроковий контракт з армією США. Вони забезпечують довгострокову навантаженість підприємства, що може знизити вартість продукції», — сказано в повідомленні.

Минулого літа США передали Україні ракети GMLRS разом з пусковими установками HIMARS, щоб допомогти відбити вторгнення РФ, нагадали в ЗМІ.

Lockheed також працює над версією ракети збільшеної дальності та планує провести ще одне випробування оновленої системи пізніше в цьому ж році.

Раніше повідомлялось, що за інформацією ЗМІ, Lockheed Martin не може наростити виробництво снарядів GMLRS для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS для України через брак обладнання та робочої сили.

Читайте також на Newssky «Чехія ввела санкції проти російського патріарха Кирила» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: