Новий альбом Depeche Mode: “Memento Mori” – повернення культового звучання

24.03.2023 0 By Chilli.Pepper

Шанувальники Depeche Mode, безумовно, не забули про вихід нового – і, таким чином, п’ятнадцятого – альбому британців під назвою “Memento Mori”. З п’ятниці шанувальники Depeche Mode мають можливість придбати альбом улюбленого гурту. Ця платівка – повернення до свого коріння, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на natemat.

Новий альбом Depeche Mode:"Memento Mori" - повернення культового звучання

Де можна послухати новий альбом Depeche Mode “Memento Mori”? Фото: JOHN MACDOUGALL / AFP / East News

  • У п’ятницю британський гурт Depeche Mode випустив новий студійний альбом під назвою “Memento Mori”, який присвячений проблемі смертності.
  • Альбом Дейва Гехана та Мартіна Гора отримує позитивні відгуки від критиків, які підкреслюють, що легендарний гурт повернувся до свого коріння
  • Де можна послухати їхній 15-й альбом?

Depeche Mode випускають 15-й альбом “Memento Mori”

Depeche Mode оголосили про вихід нового альбому “Memento Mori” на прес-конференції у Берліні в жовтні минулого року. Вони також оголосили, що вирушають у концертне турне і, також, завітають до сусідньої Польщі. Концерт відбудеться 2 серпня на Національному стадіоні у Варшаві.

Дейв Гехан і Мартін Гор зізналися, що під час запису “Memento Mori” вони відчували присутність свого друга і колишнього учасника гурту Енді Флетчера, який помер у травні 2022 року, причиною його смерті став розрив аорти.

П’ятнадцятий альбом легендарного гурту містить дванадцять треків. Першим синглом на підтримку студійного альбому стала пісня “Ghosts Again”, випущена у лютому цього року.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Depeche Mode (@depechemode)

“Memento Mori” отримує позитивні відгуки від критиків, які наполягають на тому, що Гехан і Гор повернулися до свого старого коріння. “”Ghosts Again” – найкращий сингл пари – лаконічна і потужна медитація на тему смертності. (…) Вокал Гехана постійно перестрибує від оперного до рептилійного та електро-попового Фредді Мерк’юрі”, – так відгукнулася про альбом британська газета The Guardian.

“Визнання смертності визначає більшу частину альбому, але він ніколи не здається важким або навіть похмурим. Деякі пісні звучать оптимістично. (…) У “Memento Mori” ставки здаються вищими, ніж будь-коли”, – коментує популярний музичний щомісячник Rolling Stone.

Де можна послухати “Memento Mori” Depeche Mode?

Всі пісні з “Memento Mori” можна послухати на YouTube або на стрімінгових сайтах, таких як Spotify. “Безумовно, це найкращий альбом з 2005 року. Він звучить як оригінальний стиль Depeche Mode кінця 80-х – початку 90-х. Я люблю їх” – оцінив один слухач.

Як відомо, Depeche Mode були утворені у 1980 році. Спочатку до складу гурту входили Дейв Гехан, Мартін Гор, Вінс Кларк та Енді Флетчер. Після відходу Кларка до гурту приєднався Алан Вайлдер. Відтоді гурт працював як квартет. Так було до 1995 року. Після цього британці виступали як тріо.

“Мартін Гор, який пише більшість пісень, любить американський блюз і кантрі. А Дейв знайшов свій шлях у джазі. Я ж, напевно, назавжди залишуся вірним простим поп-мелодіям і легкості, що стоїть за ними”, – сказав Енді Флетчер.

Нагадаємо, що гурт Depeche Mode записав свій попередній альбом у 2017 році. Таким чином, “Spirit” став останнім альбомом за участю Флетчера.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: