Нові санкції США спрямовані проти поставок іранських безпілотників

08.01.2023 0 By Chilli.Pepper

У п’ятницю Сполучені Штати запровадили нові санкції проти постачальників іранських безпілотників, які, за словами Вашингтона, росія використовувала для націлювання на цивільну інфраструктуру в Україні під час конфлікту, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на arabic.euronews.

 

На фото, отриманому 24 серпня 2022 року, дрон летить під час військових навчань у невідомому місці в Ірані.   –   Авторське право   Reuters від Західно-Азіатського агентства новин (WANA)

З жовтня росія обстрілює чутливу інфраструктуру в Україні залпом ракет і безпілотників, що спричинило багато відключень електроенергії через посилення холодів.

У заяві Міністерства фінансів США зазначено, що воно наклало санкції на шість керівників і членів ради директорів Al-Quds Aerospace Industries, також відомої як Light Aircraft Design and Manufacturing Industries.

Ми продовжуватимемо використовувати всі наявні в нас інструменти, щоб позбавити путіна зброї, яку він використовує для ведення своєї жорстокої та неспровокованої війни проти України.

Міністерство фінансів назвало Al-Quds, яка сама перебуває під санкціями США з 2013 року, як великого іранського виробника оборонної техніки, відповідального за розробку та виробництво безпілотників.

«Ми продовжуватимемо використовувати всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоб позбавити путіна зброї, яку він використовує для ведення своєї жорстокої та безглуздої війни проти України», — заявила міністр фінансів США Джанет Єллен у заяві.

Місія Ірану при ООН у Нью-Йорку та посольство росії у Вашингтоні не відповіли на запити про коментарі.

Іран визнав відправку безпілотників до росії, але стверджує, що відправив їх до початку російського вторгнення в лютому. москва заперечувала використання іранських безпілотників в Україні.

Санкції, введені в п’ятницю, відображають стурбованість США щодо військової співпраці між Іраном і росією та використання росією іранських безпілотників для ударів по Україні, загроза, яка може стати більш потужною, якщо Тегеран надасть ракети москві, збільшуючи свої поставки.

Санкції

У міністерстві заявили, що Саїд Хаджаджулла Курайш, голова ради директорів компанії Al-Quds і високопоставлений чиновник у Міністерстві оборони, який «очолював військові дослідження та розробки Ірану та відповідав за переговори щодо угоди Ірану з росією про забезпечення (Москви) іранськими безпілотниками для війни в Україні, був погоджений в п’ятницю».

Міністерство також наклало санкції на Касема Дамавандяна, керуючого директора Quds і члена правління, заявивши, що він, ймовірно, сприяв постачанню безпілотників для іранської військової техніки та навчанню російських солдатів використанню безпілотників виробництва Quds.

Під санкції потрапили ще чотири людини, які були членами ради директорів компанії Al-Quds, а саме Хамід Реза Шаріфі Тегерані, Реза Хакі, Реза Ніазі Анджелі та Валі Арланізаде.

Санкції також стосуються директора Корпорації повітряної та космічної промисловості Ірану, яка, за словами міністерства, є ключовою установою, відповідальною за нагляд за іранською програмою балістичних ракет.

Захід, прийнятий у п’ятницю, заморожує будь-які американські активи названих осіб і взагалі забороняє американцям вести з ними бізнес. Ті, хто бере участь у певних операціях з ними, також ризикують наразитися на покарання.

Раніше Сполучені Штати запровадили санкції проти компаній і осіб, звинувачених у виробництві або транспортуванні іранських безпілотників, які росія використовувала для нападу на цивільну інфраструктуру в Україні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: