«Нова Пошта» відкрила в Дніпрі автоматизований термінал із роботами

11.02.2022 0 By NS.Writer

Термінал отримав назву ДАО — Дніпро. Автоматизація. Оперативність. Це найбільший інфраструктурний об’єкт компанії у регіоні. Про запуск терміналу компанія повідомила сьогодні у релізі, пише dev.ua.

Термінал може обробляти 26 тисяч посилок на годину. А навесні, коли в терміналі запрацює додаткова лінія сортування, загальна потужність становитиме 36 тисяч посилок на годину. Це другий за потужністю об’єкт «Нової Пошти» після київського терміналу, який пропускає 50 тисяч посилок на годину.

Основна лінія для сортування коробок вагою до 30 кг має два яруси. Посилки рухаються вниз по спіральних вертикальних жолобах (так званих «ракушках»). Далі відправлення потрапляють на спеціальні телескопічні конвеєри, які заїжджають прямо в кузов автомобіля.

Дрібні посилки до 2 кг сортуються на окремій автоматизованій лінії виробництва литовської компанії Equinox. Зараз вона обробляє 10 тисяч посилок на годину, а у квітні на терміналі з’явиться ще одна така сама лінія.

На вантажній частині терміналу ДАО використовуються роботеліжки. Це роботи українського виробництва SBR для переміщення вантажів. Вони перевозять 300 кг собі й ще 1000 кг можуть тягнути за собою.

На терміналі — 500 робочих місць. Він працює цілодобово у 4 робочі зміни. На ДАО сортуватимуться посилки та вантажі для 108 населених пунктів Дніпропетровської, Харківської та Донецької областей.

Будівництво терміналу загальною площею 18000 кв. метрів тривало понад рік. У нього вклали 28,5 млн євро, майже половина з яких — гроші ЄБРР.
«Нова пошта» запустила власну авіакомпанію. Як вона працюватиме


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: