Нідерланди виділять ще €2 млрд на військову підтримку України

23.03.2024 0 By Writer.NS

Влада Нідерландів у 2024 році має намір виділити ще 2 мільярди євро на військову допомогу Силам оборони України. Про це повідомив нідерландський прем’єр-міністр Марк Рютте, його цитує Суспільне, передає slovoidilo.ua.

Марк Рютте

Він зазначив, що ця сума включає виділення 250 млн євро на ініціативу Чехії щодо закупівлі артилерійських снарядів для ЗСУ.

«І це не останній наш внесок. Ми також наполегливо працюємо, щоб 24 нідерландські літаки F-16 якнайшвидше опинилися в небі в Україні», — наголосив політик.

Рютте також розповів, що 2 квітня у Нідерландах відбудеться конференція «Відновлення справедливості для України».

«Мета заходу полягає в тому, щоб підбити підсумки досягнутого та визначитися, що буде далі», — сказав Рютте.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Нідерланди нададуть Україні пакет військової допомоги на 350 млн євро. На 150 млн країна закупить ракети класу «повітря-земля» для літаків F-16, які мають надати Україні.

Раніше повідомлялося, що Україна підписала двосторонню безпекову угоду з Нідерландами.

Читайте також на Newssky «Україна розпочала переговори з Естонією щодо укладення безпекової угоди» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: