Національна гвардія отримала 10 спецбронеавто «Новатор»

02.03.2021 0 By NS.Writer

У п’ятницю, 26 лютого, Національна гвардія України отримала партію спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор».

Про це Мілітарному повідомив виробник машин — КВП «Українська бронетехніка».

«Новатори» передано в рамках реалізації державного контракту. Процедура передачі відбулася на технічній базі «Української бронетехніки» у Нових Петрівцях.

Кожна партія підвищує обороноздатність українського війська. Пишаємося тим, що броньована техніка нашого підприємства рятує життя захисників України, —зазначив за участю генеральний директор компанії Владислав Бельбас.

За рахунок оптимізації виробничих процесів команді «Української бронетехніки» вдалося досягти економії коштів, які — за домовленістю з Нацгвардією — будуть використані для виготовлення додаткового бронеавтомобіля «Новатор» в рамках діючого державного контракту.

Нагадаємо, що поточна партія бронемашин є вже третьою, виготовленою в інтересах Національної гвардії України. Попередній контракт з НГУ було виконано у травні 2020-го, коли «Українська бронетехніка» за рахунок оптимізації виробничих процесів поставила замовникові на одну одиницю техніки більше, аніж передбачалося контрактом.

СБА «Новатор» пристосований до експлуатації в складних умовах бездоріжжя. Автомобіль з колісною формулою 4×4 і 6,7-літровим турбодизельним двигуном здатен долати без підготовки водні перешкоди глибиною до 0,75 м і підйоми до 60%, а також розвивати швидкість по шосе до 140 км/год. Запас ходу по пересіченій місцевості становить 500 км, по автошляхах — 1000 км. Наразі на базі рухомої платформи «Новатор» «Українська бронетехніка» веде розробку лінійки бойових і транспортних машин для потреб Збройних Сил і силових структур України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: