МВФ виділив Україні $1,3 млрд екстреного фінансування

10.10.2022 0 By NS.Writer

Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 7 жовтня 2022 року затвердила додатковий транш Україні на суму $1,3 млрд. Відповідний лист від української сторони із запитом на його отримання надіслано МВФ 1 жовтня. Про це повідомляє пресслужба НБУ, пише minfin.com.ua.

Ілюстративне фото

Ці кошти надійдуть у межах розширеного інструменту екстреного фінансування Rapid Financing Instrument (RFI), яким передбачено надання додаткової антикризової допомоги країнам, які потерпають від суттєвого дефіциту платіжного балансу, викликаного глобальною продовольчою кризою.

«Ми вдячні Міжнародному валютному фонду за своєчасну підтримку сьогодні шляхом надання додаткового фінансування Україні обсягом $1,3 млрд, а також за допомогу на початку березня в обсязі $1,4 млрд. Також для України дуже важливо мати повноцінну програму розширеного фінансування від МВФ, і ми очікуємо на початок роботи над нею вже зараз», — прокоментував новий голова Національного банку Андрій Пишний.

Раніше «Мінфін» писав про те, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів переговори з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою. Сторони домовились про початок роботи місії фонду у жовтні.

Читайте також на Newssky «Заснований українцем Eclypsium залучив $25 млн інвестицій» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: