Молдова позбулась залежності від газу з Росії, – прем’єр

20.05.2023 0 By Writer.NS

Молдова позбулася залежності від російського газу після того, як скоротила споживання після початку повномасштабної війни в Україні. Про це заявив у четвер прем’єр-міністр країни Дорін Речан, повідомляє «Європейська правда», пише epravda.com.ua.

Дорін Речан, прем’єр-міністр Молдови

«Якщо на початку війни 100% енергії, яку споживала Молдова, походили з Росії, то сьогодні Молдова більше не залежить від енергетичних поставок з Росії», — сказав Речан на конференції з питань безпеки в Бухаресті.

«Молдова більше не споживає природний газ з Росії, Республіка Молдова інтегрована в європейську енергетичну мережу як технічно, так і комерційно», — додав він.

За словами Речана, Румунія допомогла країні впоратися з енергетичними викликами.

Молдова майже повністю залежала від російської газової компанії «Газпром» щодо імпорту газу. Поставки природного газу призводили до частих суперечок між Молдовою та Росією.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі нещодавно дізналися про російську стратегію впливу на Молдову, яка передбачала експлуатацію залежності країни від російського імпорту, зокрема газу, для досягнення політичних цілей.

Торік у грудні Румунія почала експортувати газ до Молдови трубопроводом Ясси-Унгени.

Читайте також на Newssky «У Росії розробників гіперзвукових ракет заарештували за держзраду» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: