Мін’юст хоче відсудити два літаки у російської компанії

29.12.2023 0 By Writer.NS

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов про застосування санкції у виді стягнення в дохід держави двох пасажирських літаків Ан-148-100Е. Про це повідомляє пресслужба міністерства, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Літаки належать російському АТ «Іллюшин Фінанс Ко».

Іллюшин Фінанс є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації Ростех та відповідає за функціональний напрямок у сфері лізингу, управління обслуговування та продажів літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

До початку та під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Іллюшин Фінанс системно співпрацює з вищим політичним керівництвом Росії.

Компанія бере участь у матеріально-технічному забезпеченні збройної агресії РФ і також сприяє вищому політичному керівництву країни-агресора у протидії санкційним обмеженням.

Довідка

Ан-148 — український регіональний пасажирський реактивний літак. Розробником та виробником є АНТК ім. Антонова. Призначений для пасажирських перевезень на регіональних та короткомагістральних маршрутах до 3100 км.

  • У серпні суд стягнув у дохід України шість авіадвигунів до «Руслану» у російської авіакомпанії.
  • У вересні Україна конфіскувала активи холдингу «Вертольоти Росії».
  • Майже 40 літаків російських авіакомпаній, що літають за кордон, хочуть визнати викраденими.

Читайте також на Newssky «За рік США надали 34 пакети допомоги Україні на загальну суму понад $24 млрд» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: